Pasta jajeczna z bekonem i cebulką


Składniki:
  • 2 kostki twarogu chudego lub serka wiejskiego(duże opakowanie)
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • garść szczypiorku
  • pół usmażonej małej cebuli
  • garść usmażonego boczku pokrojonego w mała kostkę
  • szczypta Vegety
  • przyprawa do mięsa czerwona(może być do indyka lub kurczaka)
  • pieprz 
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego


Wykonanie :
twaróg mieszamy z przyprawami i jogurtem , jajka siekamy drobno lub używamy specjalnego kółeczka z siatką drucianą do krojenia warzyw na sałatkę. dodajemy usmażony boczek i cebulkę .
Wskazówki:
Przyprawa do mięsa nadaje paście naprawdę dobrego smaku lub pieprz ziołowy prymat ze względu na jego wyjątkowy smak którego nie spotkałam w innych pieprzach ziołowych , które dla mnie po postu brzydko pachną. Zamiast twarogu można użyć serka wiejskiego (jak na zdjęciu). Ja odkrawam tłuszcz z boczku ,w zastępstwie można użyć szynki. Dla koloru można dodać kurkumy lub odrobinę curry indyjskiego firmy Kamis które ma smak zbliżony do pieprzu prymat. 
(Nie reklamuję żadnych produktów)



Popularne posty