Polecane
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Roladki cukiniowe z nadzieniem gryczano twarogowym
Witajcie moi mili, przychodzę do Was z prawdziwą petardą smakową. Proste i szybkie danie niewymagające skomplikowanych składników fajne na drugie śniadanie a smakuje zupełnie jak ruskie pierogi, które każdy Polak uwielbia.
Składniki:
• 2 nieduże cukinie Ok.15-20 cm
• kostka półtłustego twarogu śmietankowego
• 1 nieduża cebulka • woreczek ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
• łyżka masła
• olej rzepakowego
• natka pietruszki
• sól i pieprz.
Przygotowanie:
1. Cukinie kroimy na cienkie podłużne pasy, zasypujemy solą i czekamy aż puści wodę.
2.cebulkę kroimy drobniutko, smażymy na oleju z masłem, aż się zarumieni.
3. Po usmażeniu cebulki na patelnie dorzucamy kaszę i posiekaną pietruszkę, mieszamy dokładnie, aby wszystko przeszło smakiem. Całość przekładamy do miski z twarogiem i mieszamy z solą i pieprzem do uzyskania jednolitej masy.
4. Plastry cukinii podsmażamy na patelni nie za długo Ok 1 minuty z każdej strony zależy nam na tym, aby nadal były delikatnie al’dente.
5. Przestudzone plastry cukinii rozkładam na desce i napełniam farszem, zawijam w zgrabne ruloniki i spinam wykałaczką.
Smacznego!
Popularne posty
Prawdziwy biszkopt ubijany na parze (nic prostszego )
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Sałaka z marynowaną rzodiewką daikon i mixem sałat
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz